Boora Architects

People Make Buildings

Arts Centers
Campus Buildings
Civic Buildings
Custom Homes
K-12 Schools
Mixed Use
Planning
Renovation
Sustainability
Workplaces
Bodyvox Dance Center
Collin County Center for the Arts
Underground Railroad Freedom Center
Mesa Arts Center
Old Dominion University - GoodeTheatre
PICA 2004 Temporary Theater
PICA 2005 Temporary Art Center
Portland Center for the Performing Arts
Portland State University - Lincoln Hall
Scripps College - Music Building
UC Davis Mondavi Center
University of Oregon - Music + Dance
UT Austin - Bass Concert Hall
UTPB-Wagner Noel Performing Arts Center
Virginia Tech - Integrated Arts Center
Walton Arts Center
Community College of Denver
Dartmouth College Hopkins Arts Center
Earlham College Visual & Performing Arts
Earlham College Science Building
Harvey Mudd College - Learning Building
Lewis & Clark College Gregg Pavilion
Michigan State - Cook Recital Hall
Old Dominion University - GoodeTheatre
Oregon State Univ - Classroom Building
Portland State University - Lincoln Hall
Scripps College - Music Building
Stanford - Knight Management Center
Stanford - Nano Engineering Center
Stanford - Huang Engineering Center
Stanford--BioE-ChemE Building
Stanford - Y2E2 Building
UC Davis Mondavi Center
UC Santa Cruz - McHenry Library
University of Oregon - Music + Dance
UT Austin - Bass Concert Hall
UTPB-Wagner Noel Performing Arts Center
Virginia Tech - Integrated Arts Center
Collin County Center for the Arts
Federal Reserve Bank NW Headquarters
Underground Railroad Freedom Center
Mark O. Hatfield U.S. Courthouse
McMinnville Courts/Council Building
Portland Center for the Performing Arts
Vernonia K-12 School
Boles/Kahle Beach House
Boora Beach House
360 House
The Step House
Kitchel Residence
The Tower House
Coastal Residence
Baker Prairie Middle School
Beaverton School District
Central Catholic High School Expansion
Clackamas High School
Crystal Springs Upland School
David Douglas Early Learning Center
Happy Valley Middle-Elementary School
Newberg High School Infill Expansion
St. Mary's Academy Commons Addition
Vernonia K-12 School
Mesa Arts Center
North Pearl District Master Plan
HOYT Block 15 Condominiums
The Encore Condominiums
The Metropolitan Condominiums
Adidas Village (American Headquarters)
Collin County Center for the Arts
Happy Valley Middle-Elementary School
Mesa Arts Center
North Pearl District Master Plan
Stanford Science & Engineering Quad
UC Davis Mondavi Center
Adidas Village (American Headquarters)
Bodyvox Dance Center
Boora's Office Renovation
Lewis & Clark College Gregg Pavilion
Newberg High School Infill Expansion
Portland Center for the Performing Arts
Portland State University - Lincoln Hall
Legal Office Tenant Improvement
Scripps College - Music Building
St. Mary's Academy Commons Addition
UC Santa Cruz - McHenry Library
University of Oregon - Music + Dance
UT Austin - Bass Concert Hall
Baker Prairie Middle School
Boora's Office Renovation
Clackamas High School
North Pearl District Master Plan
One Waterfront Place Office Building
Portland State University - Lincoln Hall
Stanford - Knight Management Center
Stanford Science & Engineering Quad
UC Davis Mondavi Center
Vernonia K-12 School
Adidas Village (American Headquarters)
Airbnb CX Hub - Portland
Boora's Office Renovation
Corporate Dining - Japanese Cafe
Corporate Lobby Renovation & Sky Lounge
Federal Reserve Bank NW Headquarters
FINE Design Group
Flexible High Tech Office Design
LEED Platinum Office Improvement
Cloud Computing Offices & Amenities
Legal Office Tenant Improvement
High Tech Human Resources
High Tech Office Redesign
Literary Arts
One Waterfront Place Office Building
The Metropolitan Condominiums

The 206,000-square-foot Shriram Center for Bioengineering and Chemical Engineering Building at Stanford University is the fourth and final building on the new Science & Engineering Quad (SEQ) and a facility jointly supported by the Schools of Engineering and Medicine.

Lounges, break out spaces, and kitchens are located around a central stair, bringing all occupants to the heart of the building, energizing the space and creating opportunities for new connections. Transparency also plays a critical role in nearly every aspect of the Shriram Center’s design. In many locations, users can look across an open lounge in an atrium, through a research lab, to offices beyond. This openness reveals layers of activity and allows staff, students and faculty to feel connected to a larger community, even when they are quietly at work within their own office or lab.

A five story mural is one of several pieces of storytelling artwork within the building.  This vertical tapestry represents the history of biological and chemical technologies, inspired by the past and future
of the two departments housed within the building.

A sunken courtyard floods the basement level labs and offices with light and includes a large lounge that doubles as an event space, while several terraces offer views across the Science & Engineering Quad toward the historic main campus and the Hoover Tower beyond.